Продукти за потентност: как да увеличим потентността чрез хранене?

Мъжете предпочитат да не говорят за проблемите си с потентността и рядко се обръщат към лекари за това. Проблемът наистина е много деликатен, но често е почти невъзможно да се отстрани, без да се установи причината. Ето защо, не се срамувайте да потърсите помощ от лекари, но за да подсилите предписаното лечение, да го подкрепите, ще ви помогнат продукти, които влияят на потентността в най-положителния смисъл на думата.

Причини и решения на интимни проблеми

мъжът лекува импотентност с храна

През 2011 г. компанията, поръчана от Bayer HealthCare, проведе международно представително онлайн проучване за сексуалния живот на мъжете SatisFACTS и установи, че много от тях изпитват натиска на променящите се обстоятелства - завишени очаквания на партньорите да задоволят интимните си нужди, оценка на собствените си възможности с помощта на медиите и др. Само половината от анкетираните смятат, че се нуждаят от лекарства за лечение на еректилна дисфункция, за да повишат самочувствието си. Други избират хранителните добавки (биологично активни добавки) като популярен метод за коригиране и предотвратяване на нарушения на либидото. Научна статия за това беше публикувана през 2017 г. в списанието за пазара на лекарства и медицинските технологии.

Какви храни могат да увеличат потентността?

морски дарове за потентност

Съставът на същите хранителни добавки често включва екстракти от растения, билки, както и плодове, горски плодове и други компоненти. Разбира се, алтернативните методи за лечение на еректилна дисфункция не са в състояние сами да се справят с проблемите в леглото, но могат да допълнят лекарствената терапия и да увеличат нейната ефективност. Ето някои продукти, на които мъжете трябва да разчитат:

Морска храна

Всички видове калмари, скариди, стриди и октопод съдържат голямо количество цинк и селен, които са от съществено значение за поддържането на мъжката сила. Цинкът е необходим за производството на сперматозоиди и мъжки хормони, нормалното функциониране на простатата, а селенът подобрява подвижността на сперматозоидите, качеството на еякулата и либидото.

Подправки

Почти всички съществуващи подправки имат благоприятен ефект върху потентността, тъй като съдържат етерични масла. Кардамон, копър, джинджифил, индийско орехче, анасон, канела, босилек могат да донесат най-голяма полза за тялото на мъжете.

ряпа

Тази добре позната и популярна кореноплодна култура през миналите векове съдържа голямо количество калций, както и витамини А, РР, група В и янтарна киселина. Ряпата е известна със способността си да възбужда сърдечната дейност и именно сърцето е отговорно за пълненето на пениса с кръв.

Пчелен мед

Този пчелен продукт има толкова богат химичен състав, че помага „от всичко". Съдържа витамини А, Е, К, С, група В, различни минерални соли и други полезни вещества. Доказано е положителното въздействие на този продукт за поддържане на репродуктивното здраве. Смята се, че пчелното млечице в състава си подобрява качеството на спермата. Все пак трябва да внимавате с меда, тъй като той е много алергенен продукт.

Шоколад

Този продукт много обичат децата, а възрастните не са против да изядат парче или две, защото този десерт ободрява и зарежда с енергия. Всичко е за тонизиращото вещество теобромин, което присъства в него.

Как да увеличим мъжката потентност чрез хранене? Като цяло трябва да се храните балансирано и рационално. Менюто трябва да съдържа месо и риба, богати на протеини, необходими за производството на основния мъжки хормон тестостерон. Яйцата, особено пъдпъдъчите, са много полезни за потентността. Но с алкохола трябва да внимавате. В малки дози подобрява потентността, увеличава привличането, в големи дози действа точно обратното и в дългосрочен план води до импотентност.