Как да увеличим потентността по естествен начин? 5 най-ефективни препоръки

Струва си да се признае, че проблемът с увеличаването на потентността постоянно тревожи много мъже - както в зряла възраст, така и понякога в млади години. Причините за това могат да бъдат много. Например хронична умора, нервни разстройства, физически травми и други. Прави впечатление, че в повечето случаи представителите на силния пол прибягват до използването на изкуствени лекарства като известното хапче.

Но, за съжаление, лекарствата често имат странични ефекти и честата им употреба може да доведе само до нови усложнения. Не се притеснявайте обаче. Има много естествени начини за увеличаване на потентността, които бързо ще ви помогнат да се върнете в предишната си форма без използване на лекарства и каквато и да е медицинска намеса. За да научите повече за това, прочетете нататък.

лоша потентност при мъжете как да се увеличи

1. Хранете се правилно

Както добре знаете, хранителната и балансирана диета е основата за здравето на цялото ни тяло. И това правило, разбира се, е валидно в случай на работа на еректилната функция. На първо място, обърнете внимание на наличието във вашата диета на достатъчно количество зеленчуци и плодове.

Именно такава храна съдържа максимално количество витамини и минерали, които са жизненоважни за нашето тяло. Особено внимание трябва да се обърне на витамините С, Е, В, както и на минералите цинк и селен. Всички тези вещества се намират в големи количества в морковите, бобовите растения, орехите, меда, лука, чесъна и яйцата. Освен това е важно също така да се обърне внимание на наличието на животински протеини и достатъчно въглехидрати.

2. Физическа активност

Естествено, наличието на достатъчно количество физическа активност оказва огромно влияние върху нашето здраве. В идеалния случай трябва да ходите на фитнес 2-3 седмично, да правите редовен сутрешен джогинг или да се запишете за секцията по бойни изкуства. Но можете да започнете поне с обичайните сутрешни упражнения и постепенно да повишите нивото на стрес. Редовното упражнение е много полезно за повишаване нивото на тестостерон в кръвта, който е основният мъжки хормон, отговорен за половото влечение.

Съществуват и специални упражнения за повишаване на потентността. Например „мост", „плуг", „пеперуда", бягане на място и различни видове клекове. За щастие в мрежата ще намерите много подробни видео уроци по тази тема. Но тук начините за увеличаване на потентността тепърва започват.

физическа активност за повишаване на потентността

3. Загуба на наднормено тегло

Наднорменото тегло е един от основните врагове на добрата потентност. Излишните килограми много сериозно допринасят за понижаването на вече познатия хормон тестостерон. Освен това, с увеличаване на мастната маса в тялото на мъжа, количеството на женските полови хормони (естрогени) също се увеличава, тоест както по външен вид, така и по поведение мъжът става по-скоро като жена. В допълнение, наднорменото тегло не само влияе негативно на половото влечение, но и значително увеличава риска от много заболявания, а също така намалява защитните свойства на имунната система.

Така че, ако талията ви надвишава 92–94 см, това вече е ясен признак на затлъстяване и небалансирано хранене. За щастие, благодарение на първите две препоръки, вече знаете как да поправите това.

4. Лоши навици

Естествено, такива зависимости като пиене на алкохолни напитки, тютюнопушене и употребата на наркотици също имат много отрицателен ефект върху вашата потентност, да не говорим за вредата за целия организъм като цяло. Можете да бъдете сигурни, че само отказването от такива навици вече може да поправи повечето ви интимни проблеми и да възвърне предишната ви „бойна готовност". Както можете да видите, начините за увеличаване на потентността са много разнообразни.

5. Сън и нервна система

Както знаете, за пълно възстановяване след дневни грижи, тялото ни се нуждае от поне 8-9 часа здрав сън. Препоръчително е по време на този важен процес да не се разсейвате от източници на светлина или неприятни звуци, т. е. необходими са тъмнина и тишина.

здравословен сън за повишаване на потентността

Също така е важно да се спомене вредното въздействие на ненужните грижи, притеснения и стрес. Сексуалните резултати и либидото значително отслабват, когато човешката нервна система е изложена на голям стрес. Така че е замислена от самата природа, така че процесът на оплождане да протича в най-удобните и безопасни условия.

Както можете да видите, всичко това са много прости и доста лесни за изпълнение методи за увеличаване на потентността, които въпреки това оказват огромно въздействие върху вашата репродуктивна система. Опитайте се да започнете да се придържате към тези препоръки в близко бъдеще и тогава не само потентността ви ще се подобри, но и здравето на целия организъм като цяло.