Какви витамини са необходими за повишаване на потентността при мъжете?

Здравето на всеки мъж, включително потентността, зависи от количеството хранителни вещества, идващи отвън. Такива основни елементи, които нормализират жизнената дейност на организма и повишават способността за извършване на пълноценен полов акт, включват витамини и минерали. Отдавна е известно, че репродуктивните възможности зависят от това кои храни са включени в диетата на мъжете. Витамините за потентност са незаменими, тъй като повишават не само сексуалното желание, но и способността на организма да зачене здраво потомство.

Мъж на лекар

С появата на недостиг на витамини, както и с възрастта, се наблюдава влошаване на половите възможности на мъжете, така че мъжете трябва да ядат храни, които повишават потентността и репродуктивните функции.Сексуалните проблеми засягат не само психологическото състояние, но и здравето на цялото мъжко тяло. Известно е, че плодовете, зеленчуците и морските дарове са първите храни, които повишават не само сексуалното желание, но и „мъжката сила". Какви витамини са необходими за повишаване на потентността и в какво количество?

Ежедневен прием на витамини и минерали за поддържане на мъжката потентност

За мъжете, които се грижат за здравето си, трябва да знаете какви хранителни вещества съществуват и колко трябва да се консумират ежедневно. Благодарение на организирането на балансирано хранене се наблюдават значителни подобрения в репродуктивните функции на мъжете, което се влияе от микроелементите, постъпващи в тялото.

"Гастрономичните афродизиаци" увеличават сексуалната активност, удължават времето на полов акт и стимулират производството на здрави сперматозоиди, поради което трябва да се обърне специално внимание на храната, предвид техния състав.

Витамини
Витамин В1 1, 5-2, 5 mg
Витамин В3 15-25 mg
Витамин В6 2-2, 5 mg
Витамин В9 0. 2 mg
Витамин В12 2 mcg
Витамин Ц 100-400 mg
Витамин D десет mcg
Витамин Е 12-30 mg
Минерали
Цинк 15 mg
Селен 5-7 mcg

Ползите от хранителните вещества за потентността

За мъжете, които се стремят да подобрят сексуалната активност на тялото си, се препоръчва да ядат разнообразни храни, които съдържат необходимите за това хранителни вещества.

Цинк

Основните микроелементи за всички мъже без изключение е цинкът, който е строителен материал за тестостерон, тоест без неговото участие образуването на молекули на този хормон е невъзможно. Именно цинкът е необходим за подобряване на потентността, той е незаменим и като профилактично "средство" срещу простатит. Този микроелемент увеличава подвижността на сперматозоидите няколко пъти, което има благоприятен ефект върху репродуктивната функция на мъжкото тяло. Съдържа цинк в риба (костур, пъстърва, херинга, сайри, сьомга), пшенични трици, стриди и скариди, чесън, ядки, яйчен жълтък, калмари и аншоа.

Рибата е източник на цинк

Селен

Селенът също е незаменим за повишаване на потентността, тъй като този минерал участва активно в биосинтеза на тестостерон и подобрява функционирането на мъжките полови органи. Това вещество има благоприятен ефект върху репродуктивните функции и е необходимо за лечение на безплодие или профилактика, тъй като подобрява качеството на спермата. Селенът се съдържа в чесън, пилешки яйца, морски дарове (риба, калмари, скариди), ръжен хляб, царевица и домати.

Витамин Ц

Витамин С не само подобрява състоянието на имунната система и повишава еластичността на кръвоносните съдове, но и стимулира кръвообращението, което има положителен ефект върху „храненето" на гениталиите при мъжете. Той е незаменим за предотвратяване на простатит и повишаване нивата на тестостерон. Витамин С се намира в големи количества в зеле, цитрусови плодове, зелен лук, магданоз и моркови.

Витамин Е

Витамин Е е незаменим за потентността, тъй като увеличава притока на кръв към гениталиите. Освен това този витамин обновява клетките на тялото и действа като антиоксидант. Той се съдържа в растително масло (слънчогледово, царевично, маслиново), яйчен жълтък, целина и зелен лук.

Здравословното хранене и упражненията са ключовете за здравето на мъжете!

Елементи от група В

Тези елементи спомагат за увеличаване на синтеза на мъжкия полов хормон, защита на черния дроб и възстановяване на енергията. Те имат благоприятен ефект върху потентността, вземат активно участие в осъществяването на 15 000 биохимични процеси в организма на мъжете. Витамините от група В се съдържат в млечните продукти (мляко, сирене, извара), ядки, моркови и риба.

Витамин D

Витамин D за потентност е необходим на мъжете, особено през зимата, тъй като в студения сезон липсва. Той влияе на производството на тестостерон и стимулира сексуалното желание. Този елемент се съдържа в пъдпъдъчи и пилешки яйца, сирене, извара, мляко, масло и рибено масло.