Ядки за потентност при мъжете: орехи, индийско орехче и други

Намалената потентност може да се нормализира чрез ядене на някои здравословни храни, които спомагат за подобряване на функционирането на гениталната област. Трябва да се отбележи, че храненето силно влияе върху здравето на мъжете. При дефицит на витамини и минерали може да се наблюдава апатия, хормонален дисбаланс и намалено либидо. За да се премахнат тези проблеми, е необходимо да се коригира диетата.

здравословни ядки за мъжка потентност

Почти всеки мъж е чувал за лечебните свойства на ядката. Днес ще опишем кои ядки повишават потентността и как влияят на мъжката сила.

Как ядките влияят на потентността

Изглежда, че този продукт е толкова специален. Но ядката съдържа много витамини и микроелементи, които участват в хемопоезата, подобряват метаболитните процеси, подхранват клетките с растителен протеин. Те също така съдържат етерични масла, фибри, много витамини и минерали.

Има няколко вида ядки.

Всеки тип има свой собствен състав, но веднага трябва да се отбележи, че всеки сорт ядки априори има благоприятен ефект върху половата функция на мъжете.

Орехи за потентност

Този продукт не е само на устните на всички. Именно орехите се използват най-често за потентност. Първо, защото това е най-достъпният вид ядки. Можете да го купите по всяко време и навсякъде.

орех за мъжка потентност

На второ място, той наистина се счита за цар на ядките, тъй като съдържа повечето витамини и минерали, а именно:

 • Цинк (ценен елемент за мъжката потентност);
 • Калий;
 • Фосфор;
 • Витамини А, С, Е, К;
 • Калций;
 • Манган;
 • Целулоза;
 • Аргинин;
 • Растителен протеин;
 • Етерични масла.

С такъв набор от елементи, не без основание има такъв ефект върху мъжката генитална област и тялото като цяло.

Орехите съдържат достатъчно количество цинк. Именно този елемент допринася за образуването на тестостерон (половият хормон, който е отговорен за мъжкото либидо). За потентност при мъжете медът се използва и в комбинация с ядки. И едновременно е вкусно и здравословно.

Шам-фъстъци

Мнозина свързват този вид ядки с бирена закуска. Но малко хора осъзнават, че шам фъстъкът влияе и върху мъжката сила. Съдържат ненаситени мазнини, аргинин, който подобрява кръвообращението и между другото е подмладяващ компонент, цинк, благодарение на който мъжката функция работи гладко, фолиева киселина.

шам-фъстъци за повишаване на потентността

Благодарение на шам-фъстъците, не само потентността се нормализира. Фолиевата киселина подобрява качеството на спермата. А това от своя страна увеличава шансовете за зачеване на здраво дете.

Индийско орехче за потентност

Този тип продукти се считат за афродизиак. В кулинарията се използва предимно индийско орехче и рядко се използва за повишаване на либидото. И напразно. Всъщност той се смята за един от най-мощните афродизиаци. Индийското орехче стана "страстно" благодарение на такива микроелементи като сафрол, миристицин, елимицин. Именно тези компоненти имат опияняващ и стимулиращ ефект.

индийско орехче за повишаване на потентността

Не можете да ядете такова разнообразие от ядки в големи количества и не можете. Само малко парче е достатъчно, за да има благоприятен ефект върху потентността. Но за видим ефект трябва да консумирате тази ядка всеки ден в продължение на месец. Защо индийско орехче?

 • Съдържа витамини С, Е;
 • Както и магнезий, цинк, калций;
 • Подобрява имунитета;
 • Има положителен ефект върху хематопоезата;
 • Подобрява кръвообращението.

Бадем

Тази ядка не е по вкуса на всички поради специфичния си вкус. Това обаче не пренебрегва свойствата му, които влияят качествено на потентността. Веднага трябва да се каже, че този вид ядки са подходящи за мъже, които имат нарушено кръвоснабдяване в малкия таз. Благодарение на хлора и сярата, включени в състава, кръвоносната система се прочиства, плаките се отстраняват и кръвният поток се подобрява. Освен това аргининът разширява кръвоносните съдове, което води гениталния орган до възбуда възможно най-скоро. Но бадемите не се търсят, не само поради специфичния си вкус. Този продукт е доста скъп и не всеки може да си позволи да яде 150-200 грама от този лечебен орех на ден.

бадеми за мъжка потентност

кедрови ядки

Те са много полезни за организма, но не са толкова лесни за намиране. Ако можете да си купите кедрови ядки в мегаполиси в почти всеки супермаркет, няма да ги намерите в периферията. Въпреки това, ако има възможност да закупите тези ядки, тогава си струва да го направите, тъй като съставът съдържа:

 • Цинк;
 • Въглехидрати
 • Протеини;
 • Витамини Е и В;
 • Мастна киселина.
кедрови ядки за увеличаване на потентността

Такъв състав не само ускорява кръвообращението в гениталиите. Кедровите ядки действат в комплекс. При постоянна консумация се развива защитна функция на организма (имунитет), намалява рискът от онкология. Те също имат положителен ефект върху функционирането на простатната жлеза.

Лешник

Този деликатес също е скъп. Но в същото време почти всеки любител на ядките го харесва. Лешниците са склад на витамини А, Е, В. Но основната разлика между продукта е, че съдържа голямо количество протеини, фибри, фитостерол. Последното има пряк ефект върху потентността. Фитостеролът предотвратява простатит, аденом, нормализира репродуктивната система (подобрява качеството на сперматозоидите, произвежда тестостерон). Дори 150 грама от този продукт са достатъчни за поддържане на здравето на мъжете.

Заключение

Всеки вид ядки са идеални за мъжката потентност. Тъй като такъв деликатес е приятен за консумация в прясно състояние, той не изисква специални препарати. Препоръчително е да се яде ядка заедно с мед, тъй като този пчелен продукт също има качествен ефект върху потентността и дори предотвратява простатит.